Turte in tigaie ca la mama

de babi5 in Mancaruri de post, 21 Sep 2013 | 14883 vizualizari

 

Se face ca si aluatul de pine azi am profitat si am framintat mai mult aluat impreuna cu cel de pitzza si am facut si citeva turte , ma-m intors in timp la ani copilariiei,cind de fiecare data mama face pine ne frigea in tigaie si turte pina pinea era gata .. Sunt bune tate dar ingrasa ..hi ,hi si eu saracuta sunt slaba rau ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie ,
  • sare 1/2 lingurita
  • 1 lingurita zahar
  • apa calda cit cuprinde
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte in tigaie ca la mama:

Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea,se adauga ,zaharul ,sarea,si drojdia apoi apa calduta se face o maia si se lasa la crescut 10 min  apoi se framinta in continuare ca si aluatul de pine.

Se acopera  cu un prosop si se lasa  la crescut .

Cind  aluatul este crescut  se pune intr-o tigaie ulei, se lasa bine la incins, apoi se modeleaza turtele cu minile unse sa nu se lipeasca si se pun  la fript.

Se intoarc  pe ambele parti,sunt gata cind sunt bine rumenite.

Turtele sunt gata  de servit .Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se pot servi cu diferite dulceturi

2

Eu am pus linga miez de lapte

3

Se pot servi si cu diferite feluri de brinza

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte in tigaie ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

tanyapatap 1

28.04.2014, 19:47

babi5 1

28.04.2014, 20:23

multumesc Tanyapatap

babi5 1

28.04.2014, 20:46

multumesc Tanyapatap

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat