Turte la tigaie

de Adi in Piine, 5 Noi 2016 | 926 vizualizari

 

Azi am avut pofta de turte la tigaie servite cu unt si miere, asa ca, sub indrumarea Merisoarei, m-am apucat de framantat si copt.
Cred ca va inchipuiti ce satisfactie am avut savurandu-le, stiind ca sunt facute de mine cap-coada.
Meri a facut pizza pentru baieti, ca asa a avut comanda, iar eu, in timp ce ea framanta aluatul de piza, framantam aluat de turte.
Simplu de tot a fost, mai simplu ca al ei.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte la tigaie:

Se cerne faina intr-un vas


Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.


se amesteca din nou, totul.


Se incalzeste laptele.


Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.


Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.


Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.


Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.


Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.


 

TIPS-URI

1

Sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia, pentru ca aceasta nu se va mai dezvolta bine.

2

Zaharul este cel care ajuta drojdia sa se dezvolte mai rapid.

3

Aluatul de turte pus la copt in tigaie, se va intepa cu o furculita din loc in loc pentru a se coace uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.11.2016, 09:47

Vreau si eu o turta!

diaconta 1

06.11.2016, 19:58

Faine turte ai facut Adi

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:47

Vai , Adi !!! Cand te lasa Merisor sa vii sa ne faci si noua ) Dar mai bine pune-o si pe ea in [ port] bagaj sa te poata indruma ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie