Turte umplute

de Rocsi in Piine, 1 Oct 2014 | 10668 vizualizari

 

O cina absolut delicioasa, cam asa a fost pentru noi. Turtele bunicii, umplute, calde, cascavalul care curge, nu se compara cu nimic, si nici nu mai e nevoie de alt preparat langa. Merita incercate ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 7 felii muschi file
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 150-200 gr cascaval
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte umplute:

Cernem faina intr-un bol.

Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva.

Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea.

Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios.

Punem uleiul si mai framantam cateva minutele.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca cam o ora, la loc ferit de curent.

Spalam ciupercile, le punem la fiert cu putina sare si piper pentru 20 de minute, apoi le scurgem si lasam sa se racoreasca.

Cascavalul il trecem prin razatoarea mare, iar muschiul il taiem cubulete.

Aluatul dospit il impartim in noua bucati.

Luam prima bucata, o asezam pe masa presarata cu faina, intindem cu sucitorul o foaie subtirica, usor dreptunghiulara.

Pe o parte a foii punem ciuperci, muschiulet si deasupra cascaval ras, iar cu cealalta parte venim deasupra umpluturii si apasam bine capetele.

La fel procedam cu toate.

Incingem o tigaie antiaderenta, coacem turtele noastre la foc potrivit.

Le scoatem pe un platou si le servim calde!

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte umplute" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Turte integrale