Turtite cu branza si chimen la tigaie

de Valclaudia in Piine, 5 Iul 2015 | 3978 vizualizari

 

Sunt atat de gustoase! Va astept la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • cca 500 ml apa calduta
  • 250 gr. branza proaspata (italieneasca- pentru salate,de la Lidl)
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita rasa zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu branza si chimen la tigaie:

Faina se cerne pe un ziar.

In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen.

Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam.

Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios, case se desprinde de pe maini.

Lasam aluatul la dospit cel putin o ora, pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul.

Punem tigaia antiaderenta la foc, o lasam sa se incinga bine.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul, de cca 1 cm.

Decupam cercuri de marimea dorita, impungem din loc in loc cu furculita sa nu se umfle prea mult in tigaie si le coacem pe ambele parti pana se rumenesc.

Servim turtele simple sau unse cu unt, alaturi de un pahar de suc de rosii...

Delicioase!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu branza si chimen la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.07.2015, 11:33

Eheeei, astea imi plac mult!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:49

Merisor 1

06.07.2015, 05:58

Minunate!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte moldovenesti "Poale´n brau"