Turtite cu branza si chimen la tigaie

de Valclaudia in Piine, 5 Iul 2015 | 1213 vizualizari

 

Sunt atat de gustoase! Va astept la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • cca 500 ml apa calduta
  • 250 gr. branza proaspata (italieneasca- pentru salate,de la Lidl)
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita rasa zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu branza si chimen la tigaie:

Faina se cerne pe un ziar.


In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen.


Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam.


Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios, case se desprinde de pe maini.


Lasam aluatul la dospit cel putin o ora, pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul.


Punem tigaia antiaderenta la foc, o lasam sa se incinga bine.


Pe masa de lucru infainata intindem aluatul, de cca 1 cm.


Decupam cercuri de marimea dorita, impungem din loc in loc cu furculita sa nu se umfle prea mult in tigaie si le coacem pe ambele parti pana se rumenesc.


Servim turtele simple sau unse cu unt, alaturi de un pahar de suc de rosii...


Delicioase!!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu branza si chimen la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.07.2015, 11:33

Eheeei, astea imi plac mult!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:49

merisor 1

06.07.2015, 05:58

Minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Turtite cu dovlecei si cascaval