Turtite cu stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 3511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
  • 75 g unt
  • 50 g untura de porc( puteti pune tot unt)
  • 120 g zahar
  • 260 g faina
  • 150 g stafide
  • Esenta de vanilie
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu stafide:

Faina se amesteca cu zaharul. Untul rece se taie bucatele, se adauga peste amestecul de faina si zahar si cu varful degetelor se amesteca cu faina pana vom obtine faramituri, apoi se adauga untura si amestecam cu mixerul( cu paletele spirala).

Oul se bate cu laptele si esenta de vanilie si se toarna peste amestecu uscat. Se amesteca tot cu mixerul pana incepe sa se formeze un aluat; se adauga stafidele inmuiate in apa calda. Pe masa se presara faina si se framana aluatul 5 minute pana devine neted.

Aluatul se intinde cu sucitorul cam de 1 cm si se decupeaza cerculete cu ajutorul unei forme. Aluatul care ramane intre cerculete se framanta de mai multe ori pana se foloseste tot.

O tigaie subtire se unge cu unt si se pune pe foc; dupa ce se incinge se pun turtite( cate au loc) si se tine aprox. 7-8 min pe ambele parti, la foc  mic, pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar.

Se depoziteaza intr-o cutie metalica inchisa si se consuma dupa 1,2 zile. Se pot servi simple , cu miere sau dulceata, alaturi de o cafea/un ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata