Unghii de porc a la gheorgheni

de Ksenya in Porc, 11 Ian 2016 | 17036 vizualizari

 

Reteta am adus-o de la Gheorgheni pe cand hoinaream vara trecuta dupa hribi,si cum mi se facuse foame am dat de o pensiune, unde am gasit in meniu o  denumire ciudata  , "unghii de porc" .Curiozitatea m-a prins imediat si m-am riscat de mi-am comandat tocana,nerebdatoare sa vad ce o fi insemnand minunatia asta.
E super reteta.Pentru mine a fost inedita. E buuuna rau! Mai are un secret.....contine cooolagen!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 boabe ienibahar
  • 8 boabe piper
  • 1 lingurita rasa seminte chimen.
  • 1 lingura rasa boia ardei dulce
  • 8 catei usturoi
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 .5 supa de legume
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unghii de porc a la gheorgheni:

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere.  Intr-un castron mai adanc  asezam picioarele de porc  contimentam cu sare si pulberea din mojar  .Intr-un ceaun de tuci  incingem uleiul si rumenim jumatatile de picioare pe o ambele parti.Scoatem treptat jumatatile rumenite intr-un castron si dam deoparte.In uleiul ramas  punem ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit,boiaua de ardei  si ardeiul tocat marunt  si lasam pe foc 2-3 minute.Adaugam jumatatile de picioare  si turnam supa de legume deasupra pana acoperim carnea . Punem capacul si lasam asa pana incepe tocana sa dea in clocot.Micsoram flacara pnana la minim si lasam 3-4 ore la foc mic.Oprim flacara si adaugam foile de dafin.

Se serveste cu mamaliga,cartofi piure,natur  ,orez simplu sau cu ce va place . Eu am facut cu pireu de napi.Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Unghii de porc a la gheorgheni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

katty 1

15.01.2016, 08:48

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 18:47

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:36

Chiar inedita reteta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet pe pat de ciuperci