Urzici

de Bunica in Mancaruri de post, 12 Mar 2013 | 9010 vizualizari

 

Hai la trufandaleee! Astazi am fost in piata si erau foarte multe urzici.Nu m-am putut abtine si am cumparat o jumatate de kilogram. Am curatat la ele o ora,dar la final a iesit o mancare foarte buna si sanatoasa! Va invit la o portie sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg. urzici
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita faina
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici:

Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa si se toaca foarte marunt sau se toaca in blender. Intr-o tigaie teflonata se pun cele 3 linguri ulei de masline si ceapa.Se caleste putin,pana devine sticloasa.Peste ceapa se pun urzicilesi se calesc impreuna cu ceapa.Din cand in cand se toarne cate putina zeama de urzici.Pentru a le omogeniza bine am pus o lingurita de faina.Cand faina este fiarta se asezoneaza cu sare,piper,chili si usturoi dupa gust.


Se servesc calde cu sau fara mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se curata se spala in 2-3 ape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Teo 1

13.03.2013, 22:41

Buni, chiar asa de ce ai luat doar o jumatate de kg?invitati ai multi si ele se topesc repede!

Bunica 1

14.03.2013, 12:32

Mi-am insusit critica Teo!

Oana 1

16.03.2013, 17:47

Miam, ce-mi plac! Si mie mi-a facut mama Si cu o mamaliguta langa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici