Urzici cu ou si sunca prajita

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 18 Feb 2016 | 965 vizualizari

 

In padurea cu de toate gasim si urzici intepate... dar nu-i bai ca pisca, sunt remediu pentru ''romantism''.....

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g urzici curatate si spalate
  • 4 fire de usturoi verde
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu ou si sunca prajita:

Mai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le lasam cca 20 min, apoi le scurgem de zeama, nu aruncam zeama, o parte o folosim la mancarica iar restul s ane clatim la cap dupa ce ne spalam....


Taiem ceapa si usturoil verde, punem tigaia wok pe foc si topim 60 g de unt, apoi adaugam ceapa si usturoiul, calin 5-6 min, adaugam si urzicile scurse si mai calim cca 10 min. Toata compozitia din wok o punem in blender, adaugam 1/2 cana cu zeaza de urzici si mixam pana obtinem o pasta omogena. Daca nu pregatim imediat masa, lasam compozitia in blender, in momentul cand pregatim masa punem din nou wok-ul pe foc, topim restul de unt, 40 g, adaugam compozitia din blender, clatim blenderul cu zeama de urzici pe care o turnam in wok. Lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min. Pregatim si mamaliguta, oul prajit si sunculita prajita. Se serveste cu hrean si smantana...eu am servit fara, ca nu-mi place amestecatura....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ou si sunca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

19.02.2016, 09:44

simona72 1

19.02.2016, 10:03

Bun bun, oricand as papa!

Xandrinne 1

20.02.2016, 10:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu ardei si telemea