Gulaş de legume

de Zamfira in Mancaruri de legume, 29 Noi 2015 | 1658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Varietatea de legume pe care o puteţi folosi este foarte mare. De la roşii, ardei, ceapă până la fasole, dovlecei, vinete şi varză. Pentru acest gulaş am folosit următoarele legume:
    • 1-2 ceape
    • 2-3 roşii
    • 3-4 ardei
    • 3 cartofi mari
    • 4-5 căţei de usturoi
    Am adăugat;
    • 5-6 foi de dafin
    • 1 cană bulion
    • sare, piper
    • 1 lingură boia dulce(paprika) sau 1 linguriţă boia picantă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş de legume:

Curăţăm, spălăm legumele şi le tăiem căt mai mărunt. Ceapa tocată o călim în ulei de floarea soarelui şi când prinde puţin luciu adăugăm o lingură mare de boia dulce, paprika, aşa cum îi spunem prin părţile noastre a Transilvaniei. Luăm vasul de pe foc imediat pentru că boiaua se arde foarte repede.


Adăugăm toate legumele tăiate cubuleţe. Punem foarte puţină apă deoarece legumele vor lăsa o zeamă bogată şi gustoasă, ,,zaftul,, cum îi mai spune. Punem 5-6 foi de dafin, sare şi piper. Acoperim vasul cu un capac(întredeschis). Amestecăm în gulaş de câteva ori pentru a nu se prinde, iar focul să fie domol, adică micuţ.


Timp de fierbere: până în 35 de minute, depinde mult de cartofi să fie moi. În final pisăm 4-5 căţei de usturoi şi îi adăugăm la gulaş şi deasemena cana de bulion. Lăsăm să dea în clocot de câteva ori si gataaa bunătatea de gulaş.


Vă recomand şi 1-2 ardei iuţi, chiar foarte iuţi lângă gulaş.


Cei care iubiţi mâncarea picantă, ardeiul iute îl puteţi fierbe în gulaş, aroma va fi excelentă şi iuţeala pe măsură, doar să nu-mi plângeţi lângă farfurie :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:36

Iubesc legumele...asa ca si gulasul tau e minunat! N-as refuza o portie marisoara!

Zamfira 1

22.12.2015, 23:11

Rux cu mult, mult drag te servesc!!! Atat de mult ne plac mancarurile cu legume, sunt sanatoase si gustoase. Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Verzisoare de Bruxelles gratinate