Gulaş de legume

de Zamfira in Mancaruri de legume, 29 Noi 2015 | 5146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Varietatea de legume pe care o puteţi folosi este foarte mare. De la roşii, ardei, ceapă până la fasole, dovlecei, vinete şi varză. Pentru acest gulaş am folosit următoarele legume:
    • 1-2 ceape
    • 2-3 roşii
    • 3-4 ardei
    • 3 cartofi mari
    • 4-5 căţei de usturoi
    Am adăugat;
    • 5-6 foi de dafin
    • 1 cană bulion
    • sare, piper
    • 1 lingură boia dulce(paprika) sau 1 linguriţă boia picantă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş de legume:

Curăţăm, spălăm legumele şi le tăiem căt mai mărunt. Ceapa tocată o călim în ulei de floarea soarelui şi când prinde puţin luciu adăugăm o lingură mare de boia dulce, paprika, aşa cum îi spunem prin părţile noastre a Transilvaniei. Luăm vasul de pe foc imediat pentru că boiaua se arde foarte repede.

Adăugăm toate legumele tăiate cubuleţe. Punem foarte puţină apă deoarece legumele vor lăsa o zeamă bogată şi gustoasă, ,,zaftul,, cum îi mai spune. Punem 5-6 foi de dafin, sare şi piper. Acoperim vasul cu un capac(întredeschis). Amestecăm în gulaş de câteva ori pentru a nu se prinde, iar focul să fie domol, adică micuţ.

Timp de fierbere: până în 35 de minute, depinde mult de cartofi să fie moi. În final pisăm 4-5 căţei de usturoi şi îi adăugăm la gulaş şi deasemena cana de bulion. Lăsăm să dea în clocot de câteva ori si gataaa bunătatea de gulaş.

Vă recomand şi 1-2 ardei iuţi, chiar foarte iuţi lângă gulaş.

Cei care iubiţi mâncarea picantă, ardeiul iute îl puteţi fierbe în gulaş, aroma va fi excelentă şi iuţeala pe măsură, doar să nu-mi plângeţi lângă farfurie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

RuxyRux 1

22.12.2015, 22:36

Iubesc legumele...asa ca si gulasul tau e minunat! N-as refuza o portie marisoara!

Zamfira 1

22.12.2015, 23:11

Rux cu mult, mult drag te servesc!!! Atat de mult ne plac mancarurile cu legume, sunt sanatoase si gustoase. Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille