Urzici cu usturoi si lapte

de Criss in Mancaruri de legume, 6 Apr 2011 | 6976 vizualizari

 

Daca tot am fost sambata la padure am cules si o plasa de urzici. Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta :) dar ce mai conteaza? Am petrecut o zi in natura, ne-am distrat, ne-am simtit bine.
Bineinteles ca pe langa faptul ca am cules urzici, ne-am si jucat si plimbat prin padure si pe la zoo.
Sambata seara am preparat si urzicile, care se fac foarte usor si in foarte multe feluri. In perioada aceasta e bine sa consumam cat mai multe urzici, spanac, "buruieni". :) Urzicile sunt o sursa bogata de fier, au proprietati tonice, antioxidante, detoxifiante.
Mie nu-mi plac decat facute cu lapte, la fel cum gatesc si spanacul.

 

INGREDIENTE

  • -1 plasa de urzici :) (nu le-am cantarit dar cred ca era mai mult de 500 g)
  • -500 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -2 bucati usturoi (se poate si mai mult)
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi si lapte:

Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pun urzicile, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe 5 minute amestecand in continuu sa nu se prinda. Se serveste cu ochiuri, snitele, chiftele, etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Urzici cu usturoi si lapte-0
Urzici cu usturoi si lapte-1
Urzici cu usturoi si lapte-2
Urzici cu usturoi si lapte-3
Urzici cu usturoi si lapte-4
Urzici cu usturoi si lapte-5
Urzici cu usturoi si lapte-6

COMENTARII (15)

Criss

Criss 1

12.04.2011, 18:51

Multumesc Sylvia.

Cris2711

Cris2711 1

27.04.2011, 20:47

sa-ti traiasca baietelul

adry88

adry88 1

26.05.2011, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!