Urzici grecesti

de Julie in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 4870 vizualizari

 

Sunt doua feluri de urzici :urzica moarta si urzica pitica sau greceasca.
Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si "urzica" foarte rau atunci cand punem mana pe ea.
Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 1kg urzici
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare, vegeta
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici grecesti:

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija...) in mai multe ape.
Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina, pesmetul , usturoiul pisat si vegeta dupa gust.
Subtiem cu  zeama in care au fiert.
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam urzicile.
Le calim  pana se ingroasa si se leaga bine.

Se servesc cu mamaliga rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici grecesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Julie 1

31.05.2010, 08:42

Te servesc cu draga inima!

kukibella 1

19.02.2011, 18:10

VERONICA2607 1

19.03.2012, 10:47

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L