Vacuta Orezuta

de epurasha2bb in Mancare copii, 23 Feb 2010 | 4315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o canuta de orez alb
  • , 1 cubulet unt ,
  • 1 morcovas mic si dulce,
  • 1/2 ardei rosu gras, 
  • o treime de gutuie mica coapta,
  •  1 ceapa mica,
  • 2 linguri pasta de tomate ,
  • 1 lingura amestec rosii uscate si busuioc(optional)
  • 2 capere,
  •  2 linguri ulei,
  • 2 perje,
  • 2 rondele polonez.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta Orezuta:

Se spala bine orezul in 3 ape, apoi se fierbe  in apa cu putina sare si spre sfarsit se adauga si cubuletul de unt , se acopera si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.Se curata morcovul de coaja sis e da pe razatoarea mica.Se curata s igutuia si ceapa si la fel se dau pe razatoarea mica.

Se incing 2 linguri ulei, se adauga razatura de gutuie, ceapa si morcov si jumatate de ardei rosu tocat marunt.Se lasa sa se caleasca putin si se adauga si pasta de tomate.Apoi se amesteca si se mai adauga cate putina apa in care fierbe orezul.E gata cand isi schimba culoare si devine putin maroniu.Este un sos delicios, dulceag, pe placul copiiilor.Merge perfect cu orezul pufos alb cu gust de  unt.

Se formeaza o vacuta din orezul alb si se orneaza cu bucatele de prune uscate putin inmuiate in apa  si fara samburi.Daca nu va plac puteti folosi masline negre.Acestea vor fi petele de pe vacuta.Botul si ugerul se fac din 2 rondele de carnat polonez care se gaureste cu o scobitoare pentru a reprezenta narile si se orneaza cu o feliuta subtire de pruna uscata/maslina neagra drept gurita.Din capere facem ochisorii si genele din firicele de marar.Cornitele se fac tot din bucatele de polonez .Asezati cu lingura sos dulce drept movilita pe care sta vacuta si puneti mici smocuri de marar verde drept ierbita.Dintr-o feliuta de morcov faceti o curelusa si o talanga la gatul vacutei.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta Orezuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

03.03.2010, 15:46

Multumesc fetelor! vacuta a papat-o nepotelul meu MIhaita in clasa a doua la scoala.El nu prea papa orez asa ca a trebuit sa-l stimulam

mamidesara 1

13.03.2010, 19:49

acum realizez ca retetele ti-au aparut si in practic in bucatarie in luna ianuarie, felicitaaaari!!!

epurasha2bb 1

27.04.2010, 12:09

multumesc mamidesara! acum am vazut ca Vacuta Orezuta mi-a aparut in revista mami de luna asta si am castigat cu ea un parfum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte