Vacuta Orezuta

de epurasha2bb in Mancare copii, 23 Feb 2010 | 2086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o canuta de orez alb
  • , 1 cubulet unt ,
  • 1 morcovas mic si dulce,
  • 1/2 ardei rosu gras, 
  • o treime de gutuie mica coapta,
  •  1 ceapa mica,
  • 2 linguri pasta de tomate ,
  • 1 lingura amestec rosii uscate si busuioc(optional)
  • 2 capere,
  •  2 linguri ulei,
  • 2 perje,
  • 2 rondele polonez.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta Orezuta:

Se spala bine orezul in 3 ape, apoi se fierbe in apa cu putina sare si spre sfarsit se adauga si cubuletul de unt , se acopera si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.Se curata morcovul de coaja sis e da pe razatoarea mica.Se curata s igutuia si ceapa si la fel se dau pe razatoarea mica.


Se incing 2 linguri ulei, se adauga razatura de gutuie, ceapa si morcov si jumatate de ardei rosu tocat marunt.Se lasa sa se caleasca putin si se adauga si pasta de tomate.Apoi se amesteca si se mai adauga cate putina apa in care fierbe orezul.E gata cand isi schimba culoare si devine putin maroniu.Este un sos delicios, dulceag, pe placul copiiilor.Merge perfect cu orezul pufos alb cu gust de unt.


Se formeaza o vacuta din orezul alb si se orneaza cu bucatele de prune uscate putin inmuiate in apa si fara samburi.Daca nu va plac puteti folosi masline negre.Acestea vor fi petele de pe vacuta.Botul si ugerul se fac din 2 rondele de carnat polonez care se gaureste cu o scobitoare pentru a reprezenta narile si se orneaza cu o feliuta subtire de pruna uscata/maslina neagra drept gurita.Din capere facem ochisorii si genele din firicele de marar.Cornitele se fac tot din bucatele de polonez .Asezati cu lingura sos dulce drept movilita pe care sta vacuta si puneti mici smocuri de marar verde drept ierbita.Dintr-o feliuta de morcov faceti o curelusa si o talanga la gatul vacutei.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta Orezuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

03.03.2010, 15:46

Multumesc fetelor! vacuta a papat-o nepotelul meu MIhaita in clasa a doua la scoala.El nu prea papa orez asa ca a trebuit sa-l stimulam

mamidesara 1

13.03.2010, 19:49

acum realizez ca retetele ti-au aparut si in practic in bucatarie in luna ianuarie, felicitaaaari!!!

epurasha2bb 1

27.04.2010, 12:09

multumesc mamidesara! acum am vazut ca Vacuta Orezuta mi-a aparut in revista mami de luna asta si am castigat cu ea un parfum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez in lapte cu branza si stafide