Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

de Corinuta in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 2909 vizualizari

 

Sunt niste fursecuri tare bune, daca urmati cativa pasi simpli sunt si usor de facut. Aici se fac mereu de sarbatori, eu doar am cumparat odata, dar nu mi-au placut, in schimb nu se compara cu astea facute in casa. Am pus un video la sfarsit, sa vedeti cat de usor se fac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 150 g migdale macinate
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • o pastaie de vanilie
  • zahar pudra + un zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie:

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele macinate si praful de copt. Se adauga peste untul mixat si se amesteca bine impreuna cu sarea si sucul de lamaie. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si ii dam o forma aplatizata. apoi il invelim in folie si il dam la frigider minim o ora sau si mai bine peste noapte.


Scoatem aluatul din folie, rupem din el o bucata de dimensiunea unui pumn, apoi pe masa infainata formam un rulou subtire din care taiem bucatele de aprox 10 grame si le rulam in forma de semiluna. Asezam fursecurile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade timp de 11-15 minte pana se rumenesc usor.


Dupa ce se scot din cuptor si se racesc 10 minute, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.


Si video-ul de care va spuneam: https://www.youtube.com/watch?v=pBBK5h_Ep38


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Corinuta 1

24.12.2014, 10:08

Multumesc!

mirela0911 1

28.12.2014, 09:29

La favo cu ele!

Teo 1

29.12.2014, 21:24

si eu va asigur cat de gustoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fara ou