Vargabeles

de adela1981 in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 6085 vizualizari

 

Reteta o am de la o matusica si va marturisesc ca este tare buna, nu stiu exact daca este reteta originala sau nu, dar noua ne place foarte mult.
Am vazut unele retete cu foi de placinte, iar intr-una din zile voi incerca si asa, cred ca o sa ne placa si acea varianta :)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 350 gr faina 000
  • 150 gr unt/ untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 50 gr smantana

Umplutura:

  • 180 gr taitei lati ( sau de care va plac)
  • 100 gr stafide
  • 2 oua
  • 400 gr branza de vaci
  • 150 gr zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat ( 50 gr )
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se  adauga untura si se framanta cu mana un aluat sfaramicios.  Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana. Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.

Fierbem taiteii in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taiteii sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine. Branza de vaci  se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza.

Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta. Adaugam taiteii si amestecam cu o lingura de lemn.  

Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare. Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura. Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare. Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu )

Dupa racire pudrati cu zahar.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:21

Super arata!!!

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:42

Candva am preparat si eu...deliciu!

iry-gabriela 1

13.08.2012, 05:36

am sa o incerc,merita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vargabeles