Vargabeles

de adela1981 in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 3457 vizualizari

 

Reteta o am de la o matusica si va marturisesc ca este tare buna, nu stiu exact daca este reteta originala sau nu, dar noua ne place foarte mult.
Am vazut unele retete cu foi de placinte, iar intr-una din zile voi incerca si asa, cred ca o sa ne placa si acea varianta :)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 350 gr faina 000
  • 150 gr unt/ untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 50 gr smantana

Umplutura:

  • 180 gr taitei lati ( sau de care va plac)
  • 100 gr stafide
  • 2 oua
  • 400 gr branza de vaci
  • 150 gr zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat ( 50 gr )
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga untura si se framanta cu mana un aluat sfaramicios. Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana. Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.


Fierbem taiteii in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taiteii sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine. Branza de vaci se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza.


Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta. Adaugam taiteii si amestecam cu o lingura de lemn.


Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare. Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura. Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare. Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu )


Dupa racire pudrati cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:21

Super arata!!!

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:42

Candva am preparat si eu...deliciu!

iri_iri 1

13.08.2012, 05:36

am sa o incerc,merita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Vargabeles sau taitei cu branza