Varza a la Cluj

de danakarin in Porc, 18 Dec 2011 | 2727 vizualizari

 

Azi am avut pofta de ceva "clasic " si desi am mari retineri in a posta retete cunoscute de fapt de toata lumea, va prezint totusi varianta mea ....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de varza acra taiata fideluta
  • 500 g de carne macinata de porc si vita amestecat
  • o ceasca de orez
  • piper
  • o lingurita de pasta de boia dulce
  • o lingurita de oregano uscat
  • citeva fire de cimbru proaspat
  • 1/2 lingurita de praf de chimion
  • 250 ml de lapte
  • o ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • smantana dupa gust, la servit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc pana carnea si-a schimbat culoarea si a devenit zgrunturoasa. Intr-un alt vas am pus orezul la fiert, la o cana de orez 3 cani de apa , si am fiert pana s-a consumat toata apa, atunci si orezul e moale.


Am uns o tava cu ulei, si am cladit budinca de varza alternand straturile de varza, orez ,carne. Ultimul strat a fost de varza. Am turnat peste 250 d e ml de lapte, cat sa acopere bine, si am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, pana tot laptele s-a absorbit.


La servit se poate pune smantina, dar e buna si fara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mentasirozmarin 1

19.12.2011, 19:50

aaahhhh, asta e specialitatea mamei mele, insa la vizita asta a scapat

daaaar: ca tot romanu' - care cara prin strainatate diverse lucruri - mi-am adus varza acra de acasa, si tare ma tem ca tocmai i-am gasit intrebuintare ))))))

danakarin 1

19.12.2011, 21:59

Bine ca nu te-au prins cu ea in avion

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj