Varza a la Cluj

de Panacris in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2012 | 5172 vizualizari

 

Dupa atata munca mai trebuie sa si mancam:D

 

INGREDIENTE

  • varza alba dulce 1 bucata,
  • ceapa alba 2 bucata,
  • ardei gras 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • morcovi 2 bucati,
  • carne tocata mixta (porc si vita) 800 g.,
  • orez 100 g.,
  • kethup Panacris 200 ml.,
  • rosii 3 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar uscat 1 floare,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de bucatarie, un alt ajutor de apreciat:)). apoi se adauga la amestecul de legume si se lasa cca 10  minute la foc mic, sa se inmoaie putin.

Intre timp se toaca, o noua ceapa, se adauga la carnea tocata si se framanta bine cu orezul ales si spalat. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de varza, amestecul de carne si se finalizeaza cu un nou strat de varza. Deasupra se toarna cca. 300 ml. sos de rosii aromat sau Ketchup Panacris (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), rosii feliate, si se pune la cuptorul preincins, acoperit,  cca. 30 de minute, la foc mediu. Se serveste fierbinte cu smantana sau ardei iute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Varza a la Cluj-0
Varza a la Cluj-1
Varza a la Cluj-2
Varza a la Cluj-3
Varza a la Cluj-4
Varza a la Cluj-5
Varza a la Cluj-6
Varza a la Cluj-7
Varza a la Cluj-8
Varza a la Cluj-9
Varza a la Cluj-10
Varza a la Cluj-11
Varza a la Cluj-12
Varza a la Cluj-13

COMENTARII (32)

Sim0na

Sim0na 1

21.08.2012, 12:25

N-am facut niciodata, dar stiu ca-i buna tare!!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:35

Panacris

Panacris 1

22.08.2012, 09:04

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!