Varza a la Cluj

de Panacris in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2012 | 5756 vizualizari

 

Dupa atata munca mai trebuie sa si mancam:D

 

INGREDIENTE

  • varza alba dulce 1 bucata,
  • ceapa alba 2 bucata,
  • ardei gras 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • morcovi 2 bucati,
  • carne tocata mixta (porc si vita) 800 g.,
  • orez 100 g.,
  • kethup Panacris 200 ml.,
  • rosii 3 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar uscat 1 floare,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de bucatarie, un alt ajutor de apreciat:)). apoi se adauga la amestecul de legume si se lasa cca 10 minute la foc mic, sa se inmoaie putin.


Intre timp se toaca, o noua ceapa, se adauga la carnea tocata si se framanta bine cu orezul ales si spalat. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de varza, amestecul de carne si se finalizeaza cu un nou strat de varza. Deasupra se toarna cca. 300 ml. sos de rosii aromat sau Ketchup Panacris (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), rosii feliate, si se pune la cuptorul preincins, acoperit, cca. 30 de minute, la foc mediu. Se serveste fierbinte cu smantana sau ardei iute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sim0na 1

21.08.2012, 12:25

N-am facut niciodata, dar stiu ca-i buna tare!!

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:35

Panacris 1

22.08.2012, 09:04

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj