Varza a la Cluj

de Valclaudia in Porc, 24 Aug 2014 | 1584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba (de cca 1 kg)
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 borcan salata de varza rosie
  • cca 600 gr. carne tocata (de porc)
  • 2 cepe mici
  • 2 ardei rosii
  • 200 gr. orez
  • sare,piper, cimbru dupa gust
  • cca 100ml bere
  • 3 rosii mari de gradina, pasate
  • 2 rosii mici de gradina pentru decor
  • cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Curatam si spalam legumele.


Varza se toaca si se freaca putin cu sare pentru a se inmuia, apoi se caleste in 3 linguri de ulei. Amestecam din cand in cand, adaugam piper dupa gust si cimbru uscat.


Dupa ce a scazut apa lasata, adaugam jumatate din borcanul de salata de varza rosie.

Amestecam si lasam sa se gateasca impreuna cca 10 minute. Oprim focul.


Calim intr-o tigaie incapatoare ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei.


Adaugam orezul spalat si carnea tocata, amestecam, calim cca 10 minute, adaugam apoi berea, sare, piper si cimbru dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic 30minute.


Asamblare:


-Intr-un vas termorezistent asezam un strat de varza, acoperim cu un strat de rosii proastat pasate,apoi repartizam in strat consistent amestec de carne cu orez.


-Asezam din nou un strat de varza, nivelam, adaugam rosii pasate, apoi restul de carne cu orez.


-Ultimul strat va fi tot de varza iar deasupra turnam sosul de rosii pasate. Deasupra asezam rondele de rosii, presaram putin cimbru uscat si rozmarin.


Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cel putin 1 ora.


Vasul termorezistent se aseaza pe gratar iar sub acesta treebuie sa asezam tava adanca a aragazului in care am pus 2-3 cani cu apa.


Lasam varza sa se gateasca la cuptor (eu am setat functia cu ventilatie).


Oprim cuptorul si lasam mancarea sa stea in cuptor pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

merisor 1

24.08.2014, 16:25

Am facut si eu de curand Tare buna este!

Rocsi 1

26.08.2014, 19:29

De cand tot spun ca fac si eu

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!