Varza a la Cluj

de katty in Porc, 20 Ian 2017 | 3728 vizualizari

 

Sincer, nu stiu daca sa o numesc varza a la Cluj, sau varza a la Severin, caci este o adaptare proprie dupa gusturile familiei. Mie imi plac sarmalele, dar fiului meu nu ii plac, in schimb ii place varza cu carne. Iar varza alba nu ne este pe plac la niciunul. Asa ca am facut o combinatie care ne sa ne placa tuturor. Nu am mai pus afumatura, caci untura pe care am pus-o, era deja prea mult pentru silueta.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mai mare
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 100 gr orez
  • 300 ml bulion
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri untura de porc
  • smantana si ardei iuti ptr servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza  si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea, pana varza incepe sa se inmoaie. Adaugam o cana de apa calda, bulionul, pasta de gogosari, piper, cimbru si foi de dafin si o mai lasam 10 minute sa mai scada. O dam deoparte.
Tocam ceapa si o punem la calit in cealalta lingura de untura. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si amestecam pana carnea se albeste bine pe toate partile. Adaugam sare, piper negru macinat si putin cimbru.
 Fiebem orezul in 500 ml apa, cu putina sare, timp de 7-8 minute, apoi il scurgem si il amestecanm cu carnea .
Intr-o tava inalta, asezam jumatate din varza, carnea tocata amestecata cu orezul, apoi restul de varza. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute.
 Servim varza cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza ca la Mama Acasa