Varza a la Cluj

de Adi in Mancaruri de legume, 10 Mar 2019 | 5972 vizualizari

 

Cand nu avem chef de impletit sarmale pregatim varza a la Cluj, ca tot gustul acela il are si se pregateste mai usor.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de varza:
  • 1,5 kg varza acra
  • 2 cepe medii
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei afumata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • Pentru stratul de orez:
  • 250 gr orez
  • 800 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru stratul de carne:
  • 1 kg carne tocata ( vita+porc)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper macinat
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 2 lingurite boia de ardei afumata
  • cateva felii de bacon
  • 500 gr smantana acra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra. 

Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele enumerate, puse in doua prize. 

Intre timp punem si orezul la fiert in apa cu sare si il lasam sa se prepare cam 3/4 din cat ar trebui in mod normal.

Pentru stratul de carne, calim ceapa in uleiul incins, adaugam carnea tocata si amestecam intens sa se desfaca si sa se rumeneasca uniform. Adaugam condimentele si lasam carnea sa se prepare pana este bine patrunsa.

Intr-un vas termorezistent asezam feliile de bacon impletite frumos, iar peste ele un strat de varza. Peste varza asezam stratul de orez, apoi stratul de carne si terminam cu un strat de varza.

Peste varza intindem smantana si dam vasul la cuptor la 175 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

Servim varza a la Cluj cu ardei iute si paine de casa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza cu morcov, dovlecel si rosii