Varza a la Cluj cu varza murata

de poa in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2015 | 12664 vizualizari

 

Varza a la Cluj este o reteta relativ usoara, dar care are ca si rezultat o mancarea satioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 cepe in functie de marime
  • 450 de grame carne macinata (amestec carne vita si porc)
  • 100 grame orez
  • varza murata
  • 3 lingurite pasta de ardei
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu varza murata:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi preparata. Se stoarce apoi de apa si se taie felii subtiri.

Se taie ceapa cubulete. Se caleste intr-o cratita adaugandu-se sare si piper (dupa gust) si 2 lingurite de pasta de ardei. Din cand in cand se adauga un pic de apa pentru ca ceapa sa nu se arda. Cand ceapa s-a calit si a devenit sticloasa, se adauga carnea si se prajesc impreuna  pana ce carnea isi schimba culoarea.

Separat intr-o alta cratita, se caleste varza cu o lingurita de pasta de ardei (dupa preferinta, in loc ce pasta de ardei se poate pune pasta de tomate sau boia) pana cand varza devine moale.

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie/punga.

Intr-o tava de ceramica, unsa in prealabil cu unt, se aseaza in straturi varza, orezul, carnea si apoi din nou un strat de varza.

Se da la cuptor: initial se pune folie de aluminiu deasupra urmand ca aceasta sa fie luata cu vreo 10 minute inainte ca tava sa fie scoasa din cuptor. In functie de varza, tava se lasa la cuptor aproximativ o ora.

Se serveste dupa preferinte: cu smantana, cu ardei iute proaspat sau murat.

Va doresc Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca si condimente se mai pot pune cimbru, foi de dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc, o mancare satioasa si gustoasa