Varza alba acrita cu zarzare

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 17 Mai 2015 | 1370 vizualizari

 

Primavara abia astept sa faca zarzarele sambure ca sa pregatesc varza acrita cu acestea. Trucul asta l-am invatat de la o vecina de la tara, care a trait mai mult in Bucuresti si care mi-a servit o astfel de varza cu mamaliguta cand eram copil. Ea, insa, la zarzare le zicea corcoduse. Probabil ca depinde de zona.
Asa ca, astazi am gatit la plita. Am facut focul si am pregatit un tuciulet cu varza si unul cu mamaliga. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • o varza alba (1,5 kg);
  • o lingura sare grunjoasa;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • 1 l apa;
  • 12 zarzare;
  • 7 linguri bulion;
  • o legatura de marar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza alba acrita cu zarzare:

Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea.


Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga zarzarele.


Cand s-a fiert varza, se adauga bulionul. Se ia tuciuletul de pe foc, apoi se adauga mararul taiat marunt. Se potriveste de sare, daca mai este necesar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba acrita cu zarzare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

merisor 1

17.05.2015, 19:08

Catalina L 1

17.05.2015, 20:57

cristinutanicolita 1

19.05.2015, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitzel din varza proaspata cu branza