Varza alba acrita cu zarzare

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 17 Mai 2015 | 680 vizualizari

 

Primavara abia astept sa faca zarzarele sambure ca sa pregatesc varza acrita cu acestea. Trucul asta l-am invatat de la o vecina de la tara, care a trait mai mult in Bucuresti si care mi-a servit o astfel de varza cu mamaliguta cand eram copil. Ea, insa, la zarzare le zicea corcoduse. Probabil ca depinde de zona.
Asa ca, astazi am gatit la plita. Am facut focul si am pregatit un tuciulet cu varza si unul cu mamaliga. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • o varza alba (1,5 kg);
  • o lingura sare grunjoasa;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • 1 l apa;
  • 12 zarzare;
  • 7 linguri bulion;
  • o legatura de marar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza alba acrita cu zarzare:

Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea.


Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga zarzarele.


Cand s-a fiert varza, se adauga bulionul. Se ia tuciuletul de pe foc, apoi se adauga mararul taiat marunt. Se potriveste de sare, daca mai este necesar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba acrita cu zarzare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

merisor 1

17.05.2015, 19:08

Catalina L 1

17.05.2015, 20:57

cristinutanicolita 1

19.05.2015, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu kaizer