Varza calita , cu "porcarii" la cuptor

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 5968 vizualizari

 

Sunt tare mandra de mine , am un banut la averea mea de pe BUCATARAS si ptr ca mi-a venit factura de la net , am zis sa mai postez ceva , poate strang de-o factura ... asa c-am mers la butoiul cu varza acra ( surpriza facuta de sotul meu cat a stat pe dreapta , dupa nefacuta cu ,, buburuza " mea , cand a zis ca-i mai simplu sa ,,zboare" pe sosea decat in aer ... saracu' , ce-a mai suferit ) .
O reteta delicioasa , dar dichisita pe care o stiu toti bucatarasii .

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mici murate
  • 500 g specialitati de porc afumate ( ceafa , cotlet , bacon , carnat )
  • 3-4 cepe
  • 1 morcov mare
  • 100 ml sos de rosii
  • cimbru
  • piper
  • 3-4 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita , cu "porcarii" la cuptor:

Se curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita , si se caleste si ea pana se inmoaie , cand se adauga cimbrul , piperul si sucul de rosii . Se pregateste un vas termorezistent si se ,,tapeteaza " cu fasiute de ,, porcarii " , se adauga jumatate din varza inmuiata , continundu-se cu inca un rand de afumaturi , se adauga si restul de varza , totul terminandu-se cu o plapumioara de carnuri , i se aseaza si capacul si se da la cuptorul preincalzit pana cand prinde o culoare placuta ochiului , la o temperatura de 170 de grade .



Intre timp se pregateste si o mamaliga , bolul cu smantana ( noi n-am adaugat , stam si asa f bine cu colesterolul )si ardeiul iute de la otet .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita , cu "porcarii" la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

DIANA B 1

14.02.2011, 15:37

Julie - ms mult

matilda 1

23.03.2011, 20:23

ce simpatica esti,as manca si eu porcarii din reteta asta

DIANA B 1

11.11.2011, 10:20

Matilda ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat