Varza calita cu sorici

de MotanLaOale in Porc, 30 Ian 2013 | 4919 vizualizari

 

Liliana m-a pus la treaba. A trebuit sa improvizez ca eu nu am taiat purcel sa am sorici crud si am folosit sorici de la costita afumata, care o cumpar des! A iesit o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe
  • 300 g sorici
  • 100 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • marar
  • cimbru
  • boia
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu sorici:

Varza se pune in apa rece de cu seara.


Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora.


Varza se taie fideluta si se stoarce bine.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute.


Se adauga boiaua, piperul si cimbrul dupa gust.


Se pune varza, apa in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15-20 minute.


Se completeaza cu apa daca este cazul si se introduce in cuptorul incalzit pentru 1 ora amestecand din cand in cand.


Se pune si soriciul si costita taiata marunt, se amesteca si se introduce in cuptor pentru inca 1 ora (sau mai mult) pana scade apa.


Cand este aproape gata se pune mararul tocat marunt.


Cand a scazut apa si s-a rumenit se gusta de sare (de obicei nu trebuie) si este gata.


Servita ca atare este o mancare foarte buna.


Se serveste cu mamaliga si ardei iute daca va place.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu sorici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

30.01.2013, 22:36

Multumesc

petrut 1

07.02.2013, 17:31

MotanLaOale 1

07.02.2013, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita cu ciolan afumat