Varza calita cu taitei

de simona72 in Paste, 4 Iun 2013 | 10421 vizualizari

 

Chiar imi era dor de mincarea asta...cu carne s-au fara, este un fel de mincare delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze marisoare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri untura de ratza
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 250 gr taitei lati(tagliatelle)
  • 4 fire cirnaciori
  • 4 felii bacon s-au pulpa crud uscata
  • 4 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu taitei:

Punem la incins 4-5 linguri ulei de masline, taiem ceapa marunt si o punem la calit. Varza spalata si curata o taiem cit putem de subtire fidelute, o pudram cu sare si o "frecam" usor sa nu o zdrobim, doar sa se inmoaie si sa piarda din volum.


Daca aveti o cratita mai mare atunci nu mai este nevoie de operatiunea asta. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam treptat varza taiata, punem capac pe cratita si o lasam sa se caleasca. Adaugam dupa gust sare, piper, cimbru si marar si untura de ratza pt un plus de gust.


Taiteii ii fierbem separat in apa cu sare. Baconul si cirnaciorii ii taiem felii de grosimea unui deget si ii punem la prajit in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit usor ii dam deoparte. Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, punem taiteii fierti, peste ei punem varza calita, peste varza punem cirnaciorii si baconul prajiti, iar la urma rosiile taiate felii groase.


Inca putina sare si piper pe deasupra, citeva frunze de marar,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.


Serviti cu ardei iute.


Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

puteti sa puneti si un pahar de suc de rosii daca doriti

2

se poate servii simpla fara cirnati s-au carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lavinia 1

04.06.2013, 20:15

o bunatate

Anett 1

04.06.2013, 21:10

Valclaudia 1

04.06.2013, 21:45

ce bunatate! Ce pofta mi-ai facut, Simo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortelloni alla carne cu sos mamma rossa