Conchiglioni umpluti(e) cu carne

de diaconta in Paste, 22 Mai 2016 | 920 vizualizari

 

Da, ştiu, o denumire ciudată şi complicată. Aşa scria pe ambalaj, după cum puteţi observa.
De fapt, sunt nişte paste scoici gigant, ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne, iar deasupra am pus un amestec de smântână, caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele, au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste conchiglioni gigant

Sosul de carne:

  • 500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • Puţin ulei
  • Sare,piper,boia de ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 căţei de usturoi
  • Busuioc proaspat

Topping:

  • 3 linguri smântâna
  • 150 g cascaval
  • 200 g mozzarella Piper Nucşoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglioni umpluti(e) cu carne:

Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.


Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.


Le-am scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.


Am pregatit sosul.


Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.


Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.


Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.


Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.


Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.


Am amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.


Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce pastele sunt bine facute.



Se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni umpluti(e) cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:59

Super, super faine! Imi plac mult de tot!

merisor 1

24.05.2016, 07:23

Yummy, ce bunatate!

Panacris 1

08.10.2016, 08:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Pie