Varza clujeana

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 15 Oct 2010 | 6453 vizualizari

 

de trei ani, de cand sunt aici, nu am facut niciodata, ca sotul nu o prea agreeaza...de, e moldovean!!!hahaha! dar nu de aceea, cica a mancat prea multa in armata....

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • 3-400 g carne tocata
  • 2-3 maini de orez
  • 2 foi de dafin
  • 0 ceapa
  • 1 ardei
  • 2  lg bulion gros
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 rosii intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza clujeana:

varza se taie marunt, se presara cu sare si piper si se freaca  putin. se lasa 10 min sa se inmoaie.

intr-o cratita se prajeste putin ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea, se omogenizeaza f bine  si se adauga orezul peste. se mai pune 2 lg de bulion gros si foile de dafin si se ia de pe foc.

se ia un vas termorezistent si se asaza un rand de varza, scursa bine de apa, se asaza peste rosiile taiate cubulete sau felii, se pune jumatate din amestecul de carne. se pune restul de varza si apoi restul de carne, se toarna peste o cana de bulion si se da la cuptorul incins la 200 , potrivindu-se caldura sa vina din ambele sensuri. se lasa cam o ora, mai portivindu-se pe parcurs, daca este necesar de apa.

la masa se poate servi cu smantana( mie asa-mi place...sotul nici aici nu voteaza cu mine...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan