Picioare de pasare Phoenix

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Mar 2015 | 3672 vizualizari

 

Asa le numesc chinezii, asa le-am zis si eu :)))

Stiu ca multi dintre voi nu mancati picioarele de pasare, mai ales ca in ultimii ani acestea nici macar nu se mai comercializeaza in magazine.
Eu inca „ma bucur” de ele, pentru ca stau la curte si crestem pasari. Le folosesc adesea la ciorbe si racituri de pasare, dar azi am ales o reteta chinezeasca vazuta la tv cu ceva timp in urma.
Asiaticii le considera delicatese si extrem de sanatoase, pentru ca au colagen si sunt benefice pentru cei care vor sa aiba o piele ca de bebelus.

Cu aceasta ocazie am inaugurat wok-ul din camara :X si-am folosit si anasonul primit de la Mitinita, acum doi ani :D =))))

 

INGREDIENTE

  • 12 picioare de pasare/ gheare ( mai dolofane)
  • 80 ml ulei
  • 50 ml sos de soia
  • 1 fir ceapa verde ( sau praz )
  • 5-6 catei de usturoi
  • ardei iute uscat ( optional )
  • cateva seminte de anason
  • cateva felii fine de ghimbir
  • 1 conserva de ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de pasare Phoenix:

Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.

In ultimile 10 minute adaugam si ciupercile, scurse bine de zeama in care au fost conservate. Colagenul scurs din ghearele de pasare va ingrosa sosul si-l va face usor  lipicios.

Cand ghearele sunt suficient de rumene, oprim focul si servim.

 

sursa reteta

 

TIPS-URI

1

Intrucat am folosit gheare de la pasare de curte, eu le-am fiert 15 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de pasare Phoenix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Ina 1

08.03.2015, 10:41

Dantes, e interesanta, gustoasa, dar e chinuiala mare la mancat Eu am obosit mancand ))

Sim0na 1

09.03.2015, 17:31

Cred ca esti prima reteta cu gheare pe care o vad Eu nu le mananc ptr ca ma enerveaza.. rontai prea tare la ele
In comert nu prea mai sunt ptr ca le exportam in Asia.. pe bani grei!
Bine ca macar gheare mai exportam si noi..
Te cu drag

Ksenya 1

07.04.2017, 09:46

buna teteta asta,ce nu fac femeile pentru un ten de bebelus

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor