Varză creață cu cartofi

de Panacris in Mancaruri de post, 3 Noi 2013 | 3348 vizualizari

 

O altă rețetă din bucătăria bunicii;) Foarte sățioasă și gustoasă;) Bine, eu am îmbogățit-o un pic cu prazul;)

 

INGREDIENTE

  • varză creață 1 bucată de cca. 1000 g,
  • cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • praz 1 bucată.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • chimen pudră cca. 1 linguriță,
  • amdion 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză creață cu cartofi:

Prazul se curăță, se taie rondele și se pune al călit în puțin ulei și apă, apoi se adaugă cățeii de usturoi, curățați și tocați mărunt, plus cca. 1000 ml apă și se lasă la fiert cca. 10 minute neacoperit. Când clocotește amestecul se adaugă varza creață tăiată grosier, adică mai mare, pătrățele și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc potrivit cca. 25 de minute. Apoi se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe, plus praful de chimen; ( în mod normal se pun semințe de chimen, dar Zmeii mei au o problemă cu semințele de chimen, :D așa că am recurs la praful de chimen;) ), lăsându-se la gătit încă cca. 20 de minute, completându-se cu cca. 250 ml de apă. Mâncare se încheie cu un ” habaras” , adică puțin amidon/făină, desfăcută în apă;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză creață cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

03.11.2013, 19:58

N-am pregatit varza din asta creata,dar sigur imi place ce ai facut

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 20:18

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu cartofi la cuptor- post