Varza cu afumatura si cartofi copti

de babi5 in Porc, 6 Dec 2014 | 701 vizualizari

 

Este o mincare care imi place tare mult si mereu imi aduc aminte de anii copilariei. Mama o facea cu oasele afumate de la cotlet( oase garf actualmente) un fel de mincare bun si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varza murata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mai mari
  • 50 ml ulei
  • 6 cartofi potriviti ca marime
  • 800 gr costita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 virf lingurita cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura si cartofi copti:

Varza se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt.


Orezul se spala in mai multe ape apoi se lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici.


Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine sticloasa apoi se adauga varza, se lasa 10 minute la calit cu ceapa apoi se adaga apa fierbinte cit sa depaseasca cu doua degete deasupra verzei , se adauga frunza de dafin, se potriveste de sare si piper acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.


Intre timp punem costita la prajit iar cartofii ii invelim in folie de aluminiu pe fiecare in parte si ii introducem in cuptorul incins la 190 grade.pentru 35-40 minute.


Costita o intoarcem bine sa se rumeneasca uniform apoi o punem peste varza si lasam sa fiarba in continuare .Cind varza este aproape gata punem orezul , cimbrul si lasam sa mai fiarba 15 minute apoi asezonam cu marar verde.


Linga varza punem cite un cartof copt .Pofta sa fie este tare buna nu ezitati sa o preparati.Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Un fel de mincare gustos si satios

2

Puteti sa o preparati si cu cirnati de casa, ciolan , carne de la untura( din calai cum se zice in banat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

07.12.2014, 07:52

Detutzky,reisnaor_2006, diaconta va pupa Babi si va multumesc

iolanda-elena 1

09.12.2014, 11:13

babi5 1

09.12.2014, 13:34

Yoly86 multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza noua cu afumatura