Varza cu afumatura si cartofi copti

de babi5 in Porc, 6 Dec 2014 | 2883 vizualizari

 

Este o mincare care imi place tare mult si mereu imi aduc aminte de anii copilariei. Mama o facea cu oasele afumate de la cotlet( oase garf actualmente) un fel de mincare bun si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varza murata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mai mari
  • 50 ml ulei
  • 6 cartofi potriviti ca marime
  • 800 gr costita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 virf lingurita cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura si cartofi copti:

Varza  se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

Orezul se spala in mai multe  ape apoi se  lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici.

Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine sticloasa apoi se adauga varza, se lasa 10 minute la calit cu ceapa apoi se adaga apa fierbinte cit sa depaseasca cu doua degete deasupra verzei , se adauga frunza de dafin, se potriveste de sare si piper acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.

Intre timp punem costita la prajit  iar cartofii ii  invelim in folie de aluminiu pe fiecare in parte si ii introducem in cuptorul incins la  190 grade.pentru 35-40 minute.

Costita o intoarcem bine sa se rumeneasca uniform apoi o punem peste varza si lasam  sa fiarba in continuare .Cind varza este  aproape gata punem orezul , cimbrul  si lasam sa mai fiarba 15 minute apoi asezonam cu marar verde.

Linga varza punem cite un cartof copt .Pofta sa fie este tare buna nu ezitati sa o preparati.Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Un fel de mincare gustos si satios

2

Puteti sa o preparati si cu cirnati de casa, ciolan , carne de la untura( din calai cum se zice in banat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker