Papricaș de porc

de Rita Ilies in Porc, 15 Mai 2015 | 5365 vizualizari

 

Dacă mă-ntrebați, este mult mai delicios decât cel cu carne de pasăre.
Deși unora încă li se pare ciudat să o consume, limba de porc este o carne curată, foarte fină și cu o savoare deosebită. Este folosită în bucătăriile din întreaga lumea încă de pe vremea apariției primelor vase de lut când oamenii au început să fiarbă alimentele. Și mai specială este limba de vită, însă, aceasta se găsește mai greu în măcelăriile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert
  • două cepe medii
  • doi morcovi
  • 70 g de unt
  • 250 ml lapte integral
  • 150 ml smântână integrală
  • 3 linguri cu făină cernută
  • o lingură paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • verdeață de pătrunjel și leuștean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricaș de porc:

Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.


Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.


Când ceapa s-a înmuiat am adăugat paprika și încă 200 ml de zeamă. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 5 minute la foc iute.


Am pregătit sosul bechamel într-un castron amestecând cu un tel cele 20 g de unt rămase, sarea și piperul, laptele, smântâna și făina. L-am turnat în tigaie și l-am fiert timp de 5 minute la foc moale amestecând constant cu o spatulă. Când acesta s-a îngroșat, am dat tigaia la o parte și am presărat verdețurile tocate.


Se poate servi cu mămăliguță, griș pârgălit, sau chiar cu paste.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Când cumpărați limbă, vă recomand să cumpărați mai multă și s-o fierbeți pe toată o dată. Durează câteva ore până când este fiartă perfect și astfel puteți economisi timp și energie. Păstrați și zeama ( v-am mai spus eu :) ). Se păstrează foarte bine la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaș de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rita Ilies 1

15.05.2015, 20:24

Așa e! E delicios!

dantes 1

16.05.2015, 11:47

Gustos!

Rita Ilies 1

16.05.2015, 12:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta