Varza cu afumatura si sorici

de mihaelar63 in Porc, 25 Oct 2018 | 3633 vizualizari

 

  ,,Retete inspirate de toamna "
Ce sa va spun ? Mi-a facut o pofta grozava reteta dragei noastre Constelatialeu-alias Clementina  https://www.bucataras.ro/retete/varza-cu-afumatura-la-tigaia-wok-84213.html. Nu am rezistat si m-am pus si eu pe treaba. Am adaugat din belsug legume din ce ne ofera doamna -toamna.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg varza -1 varza potrivita
  • 200 gr carne porc afumata
  • 200 gr kaizer afumat
  • 200gr sorici - de la slaninuta afumata
  • 500 gr pulpa porc
  • 100 ml ulei
  • 1 buc praz
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov mare
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu
  • 4 linguri boabe ovaz
  • 1 lingura boia ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura si sorici:

  1. Spalati si taiati marunt ceapa si prazul.
  2. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul.
  3. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul de bucatarie.
  4. Taiati fasii varza. Spalati, feliati carnea de porc si Kaizerul.
  5. Taiati cubulete mici carnea afumata. Se prajeste usor carnea.
  6.  Cand aceasta incepe sa-si schimbe culoarea, se trage de o parte si in acelasi vas se calesc ceapa si prazul.
  7.  Adaugati boia. Amestecati. Se pun restul legumelor si soricul taiat fasii tocate si se adauga apa sa le acopere. Sarati si dati aroma cu cimbru.
  8. Dupa 15 minute se pune varza taiata si orzul.
  9. Lasati sa fiarba 15-20 minute. Daca este nevoie mai adaugati apa. Piperati.
  10. Gustati si sarati / piperati daca mai este nevoie.
  11. La servire decorati cu praz verde.
  12. Serviti varza cu afumatura, insotita de smantana si ardei iute.

                    Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Daca doriti si va place, puteti acri mancarea de varza cu putin bulion.

2

Bineinteles daca nu aveti ovaz, este foarte bun si orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si sorici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu costite de porc