Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo

de Patricia Iordache in Porc, 11 Mai 2013 | 5488 vizualizari

 

Mi s-a parut tare interesanta combinatia intre varza dulce si usturoi. De aceea, n-am putut rezista sa nu incerc! Este o bunatate! Multumesc, bucataras Costeo! A mancat si baietelul meu, Rares, cu mare placere. ;)

 

INGREDIENTE

  • varza ( 2 bucati potrivite);
  • 1 ardei gras rosu;
  • 3 cepe potrivite;
  • 500 - 600 gr scarita de porc afumata;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • cateva bete de marar uscat;
  • 100 ml vin alb sec (eu am pus demisec);
  • 2 linguri pasta de ardei rosu;
  • 2 linguri bulion;
  • aproximativ 1 l. apa fierbinte;
  • 4 catei de usturoi (mari);
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo:

Spalam cele doua verze, le taiem in 4 si le taiem in fasii subtiri. Presaram sare si presam cu ajutorul degetelor pana cand varza se moaie si isi micsoreaza volumul la jumatate.

Presaram piper si cimbru si lasam de-o parte. Punem aproximativ 1 l de apa sa fiarba.

Tocam marunt cepele si ardeiul gras si le adaugam peste varza. Amestecam bine, potrivim de sare.

Taiem scarita de porc in bucati potrivite.

Pe fundul unui vas (care va merge la cuptor) punem putin ulei, apoi asezam crengutele de marar uscat. Adaugam jumatate din cantitatea de varza, asezam deasupra bucatile de afumatira si apoi adaugam restul de varza ramasa.

Adaugam 1 l de apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba aproximativ 20-30 minute. 

Intr-o cana amestecam pasta de ardei, bulionul si putina apa. Turnam amestecul peste varza, amestecam usor si bagam totul la cuptor, la 200 grade, pentru aproximativ o ora. 

In reteta bucatarasului Costeo se mentiona ca trebuie sa acoperim cu capac vasul de la cuptor insa eu am lasat fara capac pentru a obtine o culoare rumena.

Presam cateii de usturoi cu lama unui cutit si ii tocam marunt.

Dupa o ora, adaugam peste varza, vinul alb si usturoiul tocat, amestecam usor si lasam din nou la cuptor pentru maxim 30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc pe varza la cuptor