Varză cu ciolan afumat

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2013 | 16593 vizualizari

 

Fiindcă postul s-a dus de multişor, pentru că îmi place foarte mult varza, deoarece îmi place şi mai mult cu ciolan, am hotărât să fac acest meniu, mai ales că a apărut gustoasa varză de primăvară.
Nu vă scriu mai mult la introducere pentru că ar însemna să vă chinui prea mult cu cititul, şi aici e site culinar doar, nu.? :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat cca. 1 kg
  • 3 kg varză
  • 0.5 litri borş
  • 200 gr. bulion roşii
  • sare
  • piper boabe
  • mărar verde
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei galben (gras)
  • 1 ceapă albă
  • 50 cl ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu ciolan afumat:

Modul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă nu sunt în cantitate mare.


Aşadar, se căleşte ceapa şi ardeiul, adăugându-se peste ele varza ce trebuie tocată mai dinainte un pic. Între timp (dacă nu s-a făcut înainte) se fierbe ciolanul pentru a se elimina mirosul de fum.


Imediat după ce se pune varza se pune borşul (prefer varza un pic acrită), sarea, piperul şi foile de dafin şi se lasă la fiert. Ciolanul se taie în bucăţi (după preferinţă) şi se adaugă la fiert cu celelalte ingrediente. Când varza a fiert suficient se pune bulionul şi mărarul tocat mărunt şi se mai lasă câteva minute pe foc. A ieşit un deliciu!


Eu am făcut apoi şi o mămăligă, merge de minune la o varză cu ciolan, vă garantez.


Poftă bună să aveţi!

 

TIPS-URI

1

Borşul este opţional, multă lume preferă varza mai dulce. Cine nu foloseşte borşul în alimentaţie poate pune lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (106)

babi5 1

02.02.2014, 16:25

O bunatate

-Licurici- 1

09.09.2015, 11:32

Cel mai bun preparat! mai ales ca varza e dulce si nu acra

portiadelumina 1

09.09.2015, 12:06

Vezi tu, Laura, am găti ce-mi place mie mult. Bine, poate că preparatul nu arată exdraordinar făcut de mine, dar te asugur că a avut un gust minunat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor cu ciolan afumat