Varză cu ciolan afumat

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2013 | 30537 vizualizari

 

Fiindcă postul s-a dus de multişor, pentru că îmi place foarte mult varza, deoarece îmi place şi mai mult cu ciolan, am hotărât să fac acest meniu, mai ales că a apărut gustoasa varză de primăvară.
Nu vă scriu mai mult la introducere pentru că ar însemna să vă chinui prea mult cu cititul, şi aici e site culinar doar, nu.? :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat cca. 1 kg
  • 3 kg varză
  • 0.5 litri borş
  • 200 gr. bulion roşii
  • sare
  • piper boabe
  • mărar verde
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei galben (gras)
  • 1 ceapă albă
  • 50 cl ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu ciolan afumat:

Modul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă  nu sunt în cantitate mare.

Aşadar, se căleşte ceapa şi ardeiul, adăugându-se peste ele varza ce  trebuie tocată mai dinainte un pic. Între timp (dacă nu s-a făcut înainte) se fierbe ciolanul pentru a se elimina mirosul de fum. 

Imediat după ce se pune varza se pune borşul (prefer varza un pic acrită), sarea, piperul şi foile de dafin şi se lasă la fiert. Ciolanul se taie în bucăţi (după preferinţă) şi se adaugă la fiert cu celelalte ingrediente. Când varza a fiert suficient se pune bulionul  şi mărarul tocat mărunt şi se mai lasă câteva minute pe foc. A ieşit un deliciu!

Eu am făcut apoi şi o mămăligă, merge de minune la o varză cu ciolan, vă garantez.

Poftă bună să aveţi!

TIPS-URI

1

Borşul este opţional, multă lume preferă varza mai dulce. Cine nu foloseşte borşul în alimentaţie poate pune lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (106)

babi5 1

02.02.2014, 16:25

O bunatate

-Licurici- 1

09.09.2015, 11:32

Cel mai bun preparat! mai ales ca varza e dulce si nu acra

portiadelumina 1

09.09.2015, 12:06

Vezi tu, Laura, am găti ce-mi place mie mult. Bine, poate că preparatul nu arată exdraordinar făcut de mine, dar te asugur că a avut un gust minunat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu afumatura