Varza cu ciolan afumat in vas roman

de Oana in Porc, 3 Oct 2009 | 11216 vizualizari

 

O mancare romaneasca, taman buna la o masa in familie!

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • un ciolan afumat mare
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 kg rosii
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat in vas roman:

Vasul roman se pune in apa la inmuiat 20 de minute.

Ceapa si ardeii se curata si se taie cubulete si se inabusesc in putin ulei si o cescuta de apa. Se adauga varza taiata fideluta si se amesteca bine pana se inmoaie. Rosiile se curata de coaja si se baga la robot, apoi se adauga peste varza. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se rastoarna varza in vasul roman, se pun deasupra foile de dafin. Ciolanul afumat fara os se taie felii groase si se aseaza peste varza. Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, o ora. Se verifica din cand in cand sa nu scada varza prea mult. La final se presara mararul verde tocat fin.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

RETETA IN IMAGINI

Varza cu ciolan afumat in vas roman-0
Varza cu ciolan afumat in vas roman-1
Varza cu ciolan afumat in vas roman-2
Varza cu ciolan afumat in vas roman-3
Varza cu ciolan afumat in vas roman-4
Varza cu ciolan afumat in vas roman-5
Varza cu ciolan afumat in vas roman-6
Varza cu ciolan afumat in vas roman-7
Varza cu ciolan afumat in vas roman-8
Varza cu ciolan afumat in vas roman-9
Varza cu ciolan afumat in vas roman-10
Varza cu ciolan afumat in vas roman-11

COMENTARII (19)

ramo_cata

ramo_cata 1

04.10.2009, 00:58

Bucataras

Bucataras 1

04.10.2009, 01:01

exact trairile astea le-am avut eu dupa ce am mincat 3 portii ieri la Oana

Oana

Oana 1

04.10.2009, 01:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!