Varza cu ciolan afumat in vas roman

de Oana in Porc, 3 Oct 2009 | 17607 vizualizari

 

O mancare romaneasca, taman buna la o masa in familie!

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • un ciolan afumat mare
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 kg rosii
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat in vas roman:

Vasul roman se pune in apa la inmuiat 20 de minute.

Ceapa si ardeii se curata si se taie cubulete si se inabusesc in putin ulei si o cescuta de apa. Se adauga varza taiata fideluta si se amesteca bine pana se inmoaie. Rosiile se curata de coaja si se baga la robot, apoi se adauga peste varza. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se rastoarna varza in vasul roman, se pun deasupra foile de dafin. Ciolanul afumat fara os se taie felii groase si se aseaza peste varza. Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, o ora. Se verifica din cand in cand sa nu scada varza prea mult. La final se presara mararul verde tocat fin.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan afumat in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat