Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 13 Mar 2017 | 7821 vizualizari

 

Nu stiu cum este la voi, dar la noi, in zilele de post, cautam mereu retete noi pentru a diversifica meniul si sa nu mancam prea des aceleasi preparate. Pusesem niste varza murata la desarat si ne gandeam sa o facem calita, dar am deschis frigiderul si am vazut ca am un borcan de ciuperci, tocmai adusesem din camara si un borcan de sos de legume si uite asa a mai iesit o reteta foarte buna. Nu va fie teama sa faceti diverse cmbinatii in bucatarie, mai ales daca sunt combinatii de ingrediente care va si plac.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate potrivite
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 borcan 400 gr ciuperci taiate
  • 1 borcan 300 gr sos de legume (reteta de sos)
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei + 2 linguri ulei pentru ciuperci
  • 2 crengute cimbru uscat
  • cateva felii ardei kapia
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor:

Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand.
Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cuburi.
Intr-o oala, incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si varza.
Le inabusim 2-3 minute, apoi punem apa, cat sa o acopere.
Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.
Punem un capac si o lasam sa fiarba mai bine de jumatate.
Amestecam in ea, din cand in cand.
Dupa ce varza a fiert mai bine de jumatate, o rasturnam intr-o tava.
Tocam mararul verde, il punem peste varza, amestecam. Gustam sa vedem daca mai trebuie condimentata. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati putina, dar fierbinte, la mine nu a mai fost cazul.
Ciupercile le amestecam cu putina sare, piper si uleiul.
Asezam ciupercile peste varza, deasupra turnam sosul si il intindem cu o paleta.
Sosul de legume ce l-am folosit contine rosii, ardei kapia, gogosari, ceapa, date prin robot, apoi scazut in putin ulei, condimentat cu sare si piper.
Punem crengutele de cimbru si feliile de ardei kapia.

Acoperim tava cu staniol, o introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru o ora.
Peste o ora, luam staniolul si mai lasam varza cam 20 de minute, ridicam putin temperatura cuptorului.
Varza o sa prinda o usoara crusta deasupra.

O scoatem din cuptor, servim calda cu mamaliguta, ardei iute si ce va mai place.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

miki_a 1

14.03.2017, 16:43

Daca imi plac sarmalutele cu ciuperci, sigur imi place ce ai combinat si tu aici! Bun, buuun, buuun!

Rocsi 1

14.03.2017, 21:40

Va multumec mult pentru aprecieri!
Cleme, tu poti pune si bucatica de porcusor langa

Corinuta 1

17.03.2017, 09:10

Foarte bun arată , mă gândesc să încerc și eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si soia