Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat

de Adinuta in Pui, 27 Oct 2009 | 3475 vizualizari

 

Teo a facut la un momemt dat o adaptare a retetei "Varza a la Cluj", iar eu am readaptat adaptarea :) Am incercat sa ii dau un gust mai dulce, dar fara zahar, ci din mere si morcov. Si unde sunt mere, merge si un pic de scortisoara. Si asa am ajuns la rezultatul final: straturi zemoase acoperite de smantana si pui facut la wok, cu gust oriental. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de varza
  • o ceapa verde
  • 4 mere mititele, dulci si zemoase
  • un morcov
  • 4-5 pulpe dezosate
  • 3/4 pahar orez brun
  • smantana
  • ulei orez
  • scortisoara
  • curcuma
  • curry
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat:

Pasul 1: Am pus pulpele ( cam cu o ora inainte) intr-un vas adanc, le-am amestecat cu ulei de orez , praf de curcuma, curry si sare. Orezul l-am pus la fiert cu putina sare in apa care deja clocotea. Cel brun fierbe in cam jumatate de ora de aceea e bine sa il puneti de la inceput la fiert pentru a va putea ocupa de altele intre timp.



Pasul 2: Am taiat jumatatea de varza in doua, am dat-o prin razatoare si i-am adaugat sare si piper. Am taiat o ceapa si am pus-o in uleiul incins (tot de orez)sei cand a inceput sa se aureasca, am adaugat si varza. Am lasat-o la foc moderat, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.


Pasul 3: Apoi am pus pulpele intr-un wok incins si le-am tot invartit cu paleta de lemn pana cand carnea a inceput sa se intrepatrunda (albeasca). Am adaugat un pic de apa si le-am lasat sa fiarba la foc domol, la fel ca si varza. Intre timp am curatat merele si morcovul, le-am dat pe razatoare si le-am amestecat. Nu am mai adaugat nimic la compozitia de mar si morcov pentru ca era aromata. Important e ca merele sa fie zemoase si dulci.


Pasul 4: Cand puiul, varza si orezul au fost gata (nu in acelasi timp, orezul fiind brun a fiert cel mai lent) le-am asezat in straturi intr-un vas yena. Si anume: primul strat a fost de varza. A urmat cel de orez peste care am pus zeama de la puiul fiert in wok si un pic de praf de scotisoara. Stratul al treilea a fost cel de mere amestecat cu morcov, apoi iar unul de varza. Am facut un sos din smantana, un pic de busuioc si cam jumatate de lingurita de scortisoara si l-am pus deasupra acestui ultim strat de varza. Peste sos am asezat bucatile de pui.


Am pus vasul in cuptorul incalzit in prealabil si l-am lasat cam 25 de minute la foc mediu.


Marul merge bine cu varza, se completeaza, isi sporesc din dulceata reciproc, iar scortisoara ii da o nota subtila si deosebita. Sper sa o incercati si sa aveti pofta J


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Adinuta 1

27.10.2009, 23:46

pai cate-un pic din fiecare pentru mai multa savoare facem si rima

Oana 1

30.10.2009, 21:38

Mmmm, cred ca e f. interesant! m-as risca la o portie

Adinuta 1

30.10.2009, 22:06

oana, nu ca sa ma laud dar sigur mai fac si te invit si nu e nici un risc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Karavan szelet - gustarea beduinului