Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )

de Ina in Mancaruri cu carne, 21 Noi 2010 | 15560 vizualizari

 

Doua saptamani s-a rugat Costel de mine sa-i fac varza cu miel, dupa ce l-a auzit pe Becali ca a plecat de la meci sa manance la maica-sa berbecutz pe varza :D :))

 

INGREDIENTE

 

  • Coaste de miel
  • 2 verze mari
  • 3 cepe
  • 4 linguri cu bullion
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • O cana cu bors acru

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) ):

 

    Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.

    Varza se taie fideluta  si se framanta  in maini  cu sare , precum aluatul.

    Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, impreuna cu putina sare, piper si cimbru, iar cand devine aurie adaugam bulionul, o cana cu apa si lasam sa mai fiarba 4-5 minute.

    Dupa ce am lasat vasul de lut cca o ora in chiuveta plina cu apa, il limpezim si incepem aranjarea ingredientelor, astfel:  imprastiem pe fundul vasului  2-3 linguri de ceapa prajita cu bulion , apoi aranjam un strat consistent de varza, peste care tolanim bucati de coasta de miel. Punem in vas si 2-3 frunze de dafin. Reluam operatiunile  cu  asezarea unui strat de ceapa prajita, apoi varza si iar bucati de coasta, ultimul strat fiind de ceapa prajita si bulion.

    Adaugam o cana cu bors acru de casa punem capacul si dam la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora, pana cand varza prinde o crusta aurie, iar carnea de miel se desprinde usor de pe coaste.

    Servim fierbinte, cu un ardei iute alaturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste şi fleica de porc cu varză