Varza de Bruxelles cu blue cheese

de ExploraCuisine in Mancaruri de legume, 4 Mar 2011 | 8899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza de Bruxelles    
  • 1 ceapa    
  • 70 ml smantana de frisca    
  • 70 g branza albastra    
  • 1 lingura smantana    
  • parmezan    
  • 200 ml apa    
  • 2 linguri ulei    
  • sare, piper    
  • marar optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu blue cheese:

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari).

Tocam ceapa marunt si sfarmam branza.

Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie.

Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se inmoaie si ele 1-2 minute.

Adaugam 200 ml apa  si lasam sa fiarba sub capac pentru 6 minute.

Dupa cca 6 minute luam capacul jos si lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, pana scade lichidul de pe varza.
Adaugam frisca lichida, amestecam si lasam sa fiarba inca 4 minute, amestecand continuu.

Adaugam apoi branza (eu am pus si putin parmezan), amestecam bine pana se topeste.

Adaugam 1 lingura de smantana, marar, sare, piper si amestecam bine. Servim imediat cu friptura (poate fi de orice fel), eu am ales sa o servesc cu pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor.

Bon appetit!              

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ExploraCuisine 1

05.03.2011, 22:45

Lili2010, spre surprinderea mea verzele nu au fost deloc amarui ci chiar dulcege

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:31

adry88 1

26.05.2011, 18:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu cartofi si spanac & blue cheese