Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie

de Catalina L in Mancaruri de legume, 15 Feb 2020 | 191 vizualizari

 

Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata.
Am folosit un carnat tipic frantuzesc 'boudin blanc' un carnat alb facut din carne de pasare sau de porc gatita in lapte cu legume si parfumat cu ciuperci.
Exista si-n varianta neagra cu sange asemanator cu sangeretele nostru.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/varza-de-bruxelles-cu-carnat-la-tigaie.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de varza de Bruxelles
  • 80 gr de bacon afumat
  • 100 ml de vin alb
  • 2 carnati albi cu ciuperci
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie:

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.


Taiati-le en 2.


Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.


Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele.


Adaugati varza si sotati impreuna timp de 5 minute.


Varsati vinul alb , acoperiti si gatiti 5 minute . Puneti sare, piper.


Taitati carnatul in rondele. Prajiti-le la prajit intr-un pic de ulei si rumeniti-le pe ambele parti.


Adaugati-le peste varza. Diluati bulionul de rosii in 100 ml de apa calda si varsati peste varza.


Amestecati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.


Verificati de apa, sare si piper si adaugati daca trebuie.


Opriti cand varza este gatita.


Serviti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

15.02.2020, 23:01

Yami!

dantes 1

16.02.2020, 10:43

Buna!

mirela0911 1

01.03.2020, 13:56

As servi o portie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

RETETA RECOMANDATA
Varza cu costita de porc