Varza dulce calita cu prosciutto arrosto

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 9 Sep 2010 | 3730 vizualizari

 

aceasta combinatie de varza calita si prosciutto o fac pt prima data...dar a iesit bunicica si m-am gandit sa va impartasesc si voua combinatia mea...

 

INGREDIENTE

  • 300 g prosciutto arrosto- sunca la noi ( arrosto inseamna prajit),
  • o varza dulce, mijlocie, cam 700 de gr a avut a mea
  • o jumatate de ceapa rosie
  • 2 fire de ceapa verde cu cozi
  • un ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • 3 lg bulion
  • patrunjel verde
  • putin oregano
  • sare, piper daca mai e nevoie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce calita cu prosciutto arrosto:

mai intai am pregatit legumele, le-am taiat marunt: ceapa, ardeiul si varza.


ceapa am pus-o la calit in ulei de masline( eu cu din asta gatesc aici, e f sanatos) vreo 3-4 min, apoi am adaugat sunca taiata cubulete , am mai lasat la calit putin apoi am acoperit cu apa, cam o cana si am lasat 10 min sa fiarba.


am adaugat apoi bulionul si oregano, am mai completat cu apa cat sa acopere si am mai lasat la fiert 10 min sa fiarba si pasta de rosii.


apoi am adaugat ardeiul taiat cubulete , foaia de dafin si varza ( se paote da si pe razatoarea mare) care in prealabil am freecat-o bine cu sare si piper


am amestecat bine si am completat cu apa pana am acoperit tot si am lasat sa fiarba sub capac pana s-a patruns varza suficient. daca mai e nevoie se mai completeaza cu apa pe timpul firberii, sa nu se prinda de fund.


cand e varza facuta se ia capacul si se mai lasa asa cateva minute pana scade apa atat cat dorim , se stinge focul , se adauga 2 lg de smantana acra si patrunjel verde taiat fin.


pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita cu prosciutto arrosto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

adasev12 1

10.09.2010, 01:00

cu mare drag, nadina

Corinuta 1

10.09.2010, 10:45

tre sa fie tare buna!

lilik 1

11.09.2010, 21:18

f buna mi-ai dat o idee cum pe aici nu gasesc afumatura pot pune asta sa nu mor de poftafurculite si felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Musaca (2)