Varza dulce cu carnati afumati

de merisor in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2013 | 7303 vizualizari

 

Noi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 3Kg varza
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml ulei
  • piper macinat
  • sare
  • 3 foi de dafin
  • 5 linguri pasta de rosii cu legume
  • 1 legatura marar verde
  • 8 bucati carnati afumati.
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu carnati afumati:

Am pregatit intai carnatii la cuptor.


Eu ii pun pe gratarul cuptorului si sub gratar pun o tava cu apa si ii pregatesc asa cam 20 minute la 180 grade.


Varza spalata si scursa am tocat-o si sm frecat-o cu putina sare si piper. Am lasat-o asa sa se odihneasca cam 10 minute timp in care am tocat ceapa si am calit-o in ulei la foc incet.


Am adaugat varza peste ceapa, am pus printre varza foile de dafin si am dat la cuptor la 175 grade pana cand a inceput varza sa se inmoaie, cam 35 minute, apoi am adaugat pasta de rosii si am mai lasat cateva minute la cuptor dupa care am tocat mararul si l-am amestecat in varza, am stors zeama de la 1/2 lamaie am asezat carnatii deasupra si am oprit cuptorul.


Am lasat asa cateva minute la cuptor, dupa care am servit cu smantana si ardei iute si mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

Pentru cine prefera grasime mai multa in varza, carnatii se pot praji impreuna cu ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

cristeena20 1

16.03.2013, 17:08

Buna de tot!!!!!1

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 14:24

delicioasa

Valclaudia 1

02.12.2013, 06:43

irezistibila!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj