Varza à la Cluj

de Georgiana78 in Porc, 2 Sep 2012 | 6459 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta mancare....auzeam mereu de aceasta varzica si am zis sa o fac si eu odata sa vad cum este....si mi-a placut mult! Nu stiu daca este reteta originala sau nu...am gasit-o intr-o revista mai veche....dar este tare buna...!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce mijlocie
  • 750 gr carne tocata - dupa preferinta porc, vita sau pui - eu am facut de porc
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr orez
  • 100 ml samantana
  • 3 rosii - eu am pus suc
  • sare, piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza à la Cluj:

- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa

- curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare si piper si le inabusim impreuna adaugand apa daca e nevoie

- spalam orezul si il fierbem in 2 cesti apa (300 ml) si un praf de sare

- dupa ce au fiert toate le lasam deoparte

- ungem o cratita cu ulei, asezam un strat de varza, unul de carne, unul orez si o lingura smantana si continuam asa pana se termina compozitiile, iar ultimul strat trebuie sa fie de varza peste care asezam rosiile taiate rondele, punem smantana ramasa si dam varza la cuptor pentru 30 min la foc potrivit

TIPS-URI

1

se putea pune si putina afumatura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza à la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt