Varza la cuptor cu costita de porc

de SENO in Porc, 10 Oct 2011 | 14667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata maaaaare de costita de porc
  • 2 verze potrivite
  • 4 cepe
  • 1 gogosar urias
  • cateva linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe,piper macinat
  • cimbru
  • vegeta
  • boia iute
  • 4-5 rosii
  • pasta de rosii
  • cateva foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor cu costita de porc:

Costita se spala bine si se pune intr-o tava sau un vas termorezistent la cuptor cu putin ulei si presarata cu sare,piper macinat,vegeta si boia iute.Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor vreo ora buna. Din cand in cand se mai stropeste carnita cu sosul pe care si-l lasa, iar cand e aproape gata se taie cateii de usturoi si se arunca peste carne si paharul de vin alb. Chiar la sfarsit se lasa 5 minute tava descoperita la cuptor ca sa prinda o crusta frumoasa.

Cepele se toaca si se calesc in ulei pana devin aurii impreuna cu gogosarul, apoi se adauga 2 cani de apa si se pune varza tocata. Se pun si rosiile decojite sau din conserva, pasta de rosii, foile de dafin, piperul boabe, sare, putina vegeta si cimbru uscat. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj