Varza murata

de andreea_angelo in Muraturi, 27 Noi 2012 | 2671 vizualizari

 

Astazi va prezint reteta mea de varza murata.

 

INGREDIENTE

  • varza alba
  • sfecla rosie
  • radacini de hrean
  • marar uscat
  • cimbru
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Se indeparteaza primele foi de varza daca sunt ofilite, avem grija ca varza sa nu fie inghetata. Asezam pe fundul butoiului cateva crengute de marar si asezam varza, pe la mijloc punem si radacinile de hrean despicate in doua si sfecla rosie taiata felii mai groase. Punem din nou varza, mararul ramas si cimbru, umplem butoiul cu apa. Avem grija sa ne notam exact cati litri de apa am pus, la un litru de apa punem o lingura de sare mare pentru muraturi.


Pentru a pitroci varza murata avem nevoie de un furtun de plastic ,cu ajutorul lui introducem aer pe fundul butoiului. Pitrocirea se face timp de 3-4 zile, pana se topeste sarea! Varza murata este ideala pt a face sarmale sau varza calita.


Zeama de la varza murata este ideala pentru acrirea ciorbelor!

 

TIPS-URI

1

pentru a prepara varza murata eu recomand sarea speciala pentru muraturi (este specificat pe punga)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:46

andreea_angelo 1

10.12.2012, 10:46

mie imi place cu sfecla pt ca ii dau o culoare frumosa,dar nu cred ca ii schimba cine stie ce gustul

rahau_constantin 1

11.11.2013, 21:50

O reteta super ! Nota 10 !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!