Varza murata

de Constelatialeu in Muraturi, 8 Noi 2014 | 16232 vizualizari

 

E buna si-o reteta din asta,pentru cine vrea sa-si puna varza.....Nu e cum imi amintesc eu din copilarie,putina aia de lemn,mare si incapatoare si cu un miros de ''lemn murat'',dar e ok,cat sa ai varza murata de-o sarma pentru Craciun si Revelion......

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt variabile in functie de butoiul in care puneti
  • 1 butoi de cca 40 l
  • un furtun subtire cca 3-4 m ( furtunul este gaurit pe jumatate din suprafata lui)
  • varza, 20-25 buc ( am avut mai mica,ca nu intra pe gura butoiului)
  • sare grunjoasa
  • boabele de porumb de la un stiulete
  • tije de marar uscat
  • 2 gutui
  • 1 varza rosie mica
  • 1 sfecla rosie mica
  • tije de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac si restul il ridicam in sus sa ramana un capat afara din butoi.Apoi incepem sa asezam varza pe care am scobit-o si am umplut-o cu sare.Asezam in asa fel incat sa nu ramana prea mult spatiu intre verze.Printre verze bagam bucati de hrean,bucati de gutuie si boabe de porumb,pe care le-am spalat inainte.Procedam asa pana umplem butoiul.Apoi punem saramura.La o galeata de 10 l adaugam o cana de ceai plina cu sare grunjoasa,amestecam sa se topeasca si apoi turnam in butoi.Procedam asa pana umplem butoiul,deasupra punem tijele de marar uscat.Lasam asa pana a doua zi,cand mai punem varza,pentru ca o sa mai scada.Adaugam si-o varza mica rosie si o sfecla rosie,pentru culoare.Nu punem capacul.In fiecare zi,timp de o saptamana vanturam zeama,sufland in furtun,simplu si eficienta metoda asta,zic eu,voi incercati-o si o sa vedeti daca e eficienta sau nu. Dupa o saptamana ,astupam cu capac butoiul si asteptam sa se mureze,pana la Craciun e buna de sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

08.11.2014, 20:56

Bya Ralu 1

09.11.2014, 05:46

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 12:06

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert colac cu mac
  • 30

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Varza la butoi