Varza noua cu afumatura

de marianascarlat in Porc, 21 Iun 2013 | 6300 vizualizari

 

Pentru ca aveam o pofta teribila de varza noua cu afumatura, am profitat de faptul ca i-am facut o vizita sotului meu la Lehliu. M-am dus echipata cu scarita afumata, kaiser afumat si cateva bucati de ceafa de porc, varza am cumparat-o de acolo si am trecut la executare.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze noi potrivit de mari
  • o bucata de scarita afumata
  • 200 g kaiser afumat
  • 4 felii de ceafa de porc
  • sare
  • 300 g rosii in bulion
  • 1 cana de zeama de corcoduse fierte si pasate
  • 10-12 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu afumatura:

Scarita taiata bucati potrivite, am spalat-o si am lasat-o in apa rece pana cand am pregatit varza. Am taiat varza fideluta si am frecat-o cu o lingurita de sare. Am zvantat bucatile de scarita si cele de ceafa cu prosoape de bucatarie absorbante. Am taiat kaiserul feliute subtiri.


Intr-o cratita incapatoare am pus cateva linguri de ulei si cand s-au incins suficient am adaugat feliutele de kaiser, scarita si bucatile de ceafa. Le-am lasat sa se rumeneasca putin pe toate partile si le-am scos pe o farfurie. In cratita in care am rumenit keiserul, scarita si carnea am pus varza tocata si bine stoarsa si am calit-o pana am terminat de pus in cratita toata varza si s-a inmuiat cat decat. Apoi am adaugat condimentele: piperul, 2 foi de dafin, o lingurita boia dulce de ardei. Am adaugat si 300 g rosii in bulion, o cana de zeama de corcoduse fierte si pasate si scarita, kaiserul si carnea rumenite. Am lasat cratita pe foc, amestecand din cand in cand, pana au dat cateva clocote. Am pus si un pumn bun de marar proaspat tocat, am mai amestecat de cateva ori si am bagat cratita la cuptorul deja incins pana a scazut si a avut consistenta dorita.


In timp ce varza era la cuptor am pregatit si o mamaliguta.


A iesit o varza nemaipomenit de buna! Sau mi s-a parut mie fiindca imi era pofta. Nu cred, pentru ca Scarlat m-a laudat. Hihihihi


 

TIPS-URI

1

In perioada asta cand sunt corcodusele verzi, imi place sa acresc mancarurile cu zeama de corcoduse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

21.06.2013, 22:54

o bunatate!

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:51

bun

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 13:03

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan la cuptor