Verine de spuma de ficat cu fructe

de klausenburger_adica Lacrima in Ficat, 11 Ian 2012 | 5998 vizualizari

 

Atentie! Reteta doar pentru gurmanzii cu tupeu!
Daca ai inchide ochii pentru o secunda si ti-ai plimba limba pe cerul gurii, ti-ar ramane o senzatie de zbor catifelat, o armonie de arome fine, fructate si inedite. Ti-ar umple gura de parfum necunoscut si mintea de placere care s-ar transmite in fiecare fibra a trupului tau armotit de asteptarea incordata a urmatoarei portii. Spumos, usor si parfumat, umed si plin de culoare, consistenta de fruct si putin echilibru siropos, balsamic. Respira. Acum e vremea sa intri in bucatarie sa incerci sa recreezi acest "plaisir de la Belle Epoque" in felul tau si sa ti-l oferi din toata inima.

 

INGREDIENTE

  •  pentru spuma de ficat:
  • 120 de ml frisca din smantana (neindulcita)
  • 50 gr foie gras, sau ficat de gasca de calitate buna
  • 1 ou
  • 2 linguri mari de otet balsamic
  • - pentru chutney de mango:
  • 1/3 dintr-un fruct de mango mare
  • 15 gr. zahar pudra
  • 1/2 caciulie de usturoi
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 stea de ananas
  • cardamom dupa gust
  • cateva seminte de coriandru
  • 1 pahar de vin alb de calitate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Verine de spuma de ficat cu fructe:

Cum se face?

1. curata coaja fructului de mango si extrage samburele; taie fructul in cuburi potrivit de mici; presara zaharul peste fructe, adauga cardamomul, coriandrul, usturoiul si vinul si la fel si scortisoara si lasa sa fiarba la foc mic, pana obtii un amestec gros; amesteca din cand in cand; daca s-au inmuiat fructele bine (fara sa se sfarame), ia cratita de pe foc si lasa chutney-ul la racit;

2. daca n-ai gasit foie gras, atunci gateste ficatul de rata, punandu-l cu putina apa, fara sare sa fiarba sub capac, pana se inmoaie; adauga putin vin si doar la final sare si piper dupa gust; lasa-l la racit, apoi macina-l fin, la consistenta unei creme;

3. bate frisca lichida la consistenta unei spume usoare si fine (nu a unei smantani cremoase), adauga ficatul, galbenusul si 1 lingura de balsamic; mai bate putin sa se intareasca fara a deveni rigid, apoi adauga albusul de ou batut spuma batut cu putina sare si in care ai pus putin piper alb (daca iti place un gust mai aromat)

4. cladeste in pahare, in straturi: un strat de chutney de mango, apoi un strat de spuma de ficat; decoreaza cu 2 linguri de otet balsamic pe care le-ai lasat sa scada pe foc mic pana lichidul a capatat consistenta siropoasa;

5. decoreaza cu nuci prajite si netaiate.

 

TIPS-URI

1

ficatul sa fie proaspat, la fel si foie gras-ul daca il gasesti si sa le pui bine racite in spuma de frisca de smantana neindulcita

2

fructul de mango sa fie bine copt, altfel fierberea va fi indelungata si rezultatele nemultumitoare; dar sa nu fie nici prea copt si sa se sfarame in timp ce il decojesti; ai nevoie de fruct nu de pireu de mango;

3

tine paharele la frigider pentru aproximativ 20 de minute inainte sa le aduci la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Verine de spuma de ficat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficat turcesc