Vinete cu carne la cuptor

de Giana in Vita, 12 Noi 2013 | 5922 vizualizari

 

O mancare simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 vinete
  • 500 g muschi de vita (taiat cubulete)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g rosii (eu am folosit conserva de rosii facuta acasa)
  • 150 g suc de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei sau bulion
  • sare, piper, boia dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu carne la cuptor:

Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute.


Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai putem adauga putina apa. Carnea trebuie sa fiarba pana se inmoaie, insa nu trebuie sa aibe multa apa. Doar cat sa nu se lipeasca sau sa nu se arda si sa nu se usuce. Eu pregatesc carnea la oala sub presiune pentru ca fierbe mai repede si ramane suculenta.


Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, insa nu trebuie sa fie foarte bine facuti deoarece se vor coace si in cuptor. Scoatem cartofii, ii scurgem bine de ulei si ii asezam pe tava care o vom folosi pentru mancare.


Spalam vinetele, le scurgem, le stoarcem de apa si le prajim in ulei. Vinetele nu trebuie sa le rumenim, cand s-au inmuiat si sunt inca albe le scoatem din tigaie si le lasam la scurs pe un servetel. Dupa ce uleiul in exces a fost absorbit de servetel, asezam vinetele peste cartofi in tava.


Carnea o punem in tava peste legume, dupa care pregatim sosul.


Ceapa o taiem cubulete mici si o calim cu 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam pasta de ardei sau bulion, usturoiul pisat si amestecam de cateva ori pana isi lasa usturoiul aroma. Adaugam la sos sucul de rosii (1 pahar) si rosiile taiate cubulete (1 pahar). Eu folosesc suc de rosii si conserva de rosii facute acasa pentru ca mancarea capata o culoare mai frumoasa si sosului are o aroma mai placuta. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, busuioc, adaugam si frunzele de dafin si lasam sosul sa fiarba cateva minute. Turnam sosul in tava cu legume si carne si dam tava la cuptor.


Cuptorul l-am incins la 180-200 grade C. Mancarea se tine in cuptor 20 de minute pana ii scade putin sosul si se patrund bine legumele si carnea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 09:07

interesanta reteta

Giana 1

13.11.2013, 09:16

Multumesc Krysty

Rocsi 1

13.11.2013, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu mazare si sos de portocale