Vinete cu mozzarela la cuptor

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2015 | 635 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • o vanata 800 g sau 2 mai mici
  • 800 g rosii bine coapte
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 lingurite rase de oregano proaspat sau 1 lingurita uscat
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline + 2 linguri pentru uns vinetele.
  • 150 g mozzarela taiat rondele
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu mozzarela la cuptor:

Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt.Rondelele scurse le ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava.Dam la cuptor pentru 15 minute.Scoatem rondelele si repetam operaratiunea.Mie mi-a iesit 2 tavi de rondele.Intre timp pregatim sosul.Rosiile le oparim le curatam de pelite si le tocam.Intr-o tigaie la foc potrivit punem 2 linguri de ulei ,lasam sa inferbinte uleiul si adaugam usturoiul pisat.Lasam sa caleasca un pic usturoiul apoi adaugam rosiile tocate ,acoperim si lasam 10 minute la inabusit la foc potrivit. Intr-o tava termorezistenta ,punem un pic de sos,asezam un strat de rondele apoi iarasi sos ,presaram o lingura de parmezam si un pic de oregano,apoi iar vinete ,sos ,parmezan si oregano,apoi iarasi vinete,sos ,rondele de mozzarela si incheiem cu oregano. Dam la cuptor 10 minute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie la sare! Eu nu am pus sare la sos si a iesit numai bine de sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu mozzarela la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adele 1

13.10.2015, 20:14

Ksenya 1

14.10.2015, 07:52

Multumesc fetelor!

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:03

Minunatele vinete "a la Parmigiana"! Eu, comoda cum sunt, fac reteta cu vinete coapte intregi, ca pentru salata, dar la cuptor, nu pe flacara. Si apoi alternez straturi de vinete rasfirate (nu tocate!) cu sos si branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!